La tecnologia, la informàtica, la programació, la robòtica…, són conceptes que estan ja implícits a les vides dels nostres alumnes, fins i tot dels que comencen a Educació Infantil.
Dins l’àmbit de la formació docent, a l’Escola Solc hem impulsat de forma preferent i continuada la utilització de les noves tecnologies, a mesura que aquestes es desenvolupen, perquè creiem important que els alumnes arribin a assolir els elements bàsics que conformen l’actual societat: el domini del camp visual i l’accés a la informació i el seu tractament.
Així doncs, per tal d’aconseguir-ho, s’impulsen els següents eixos educatius:
Visió educativa i crítica dels mitjans de comunicació. Potenciació de l’estudi de la imatge quant el llenguatge; com a forma de transmissió de discursos, ideologies i valors.
Projectes interdisciplinaris on es barreja l’aprenentatge de la/les matèria/es tractada/es i el coneixement de noves eines informàtiques i tecnològiques. Des de P4 els alumnes ja van a l’aula d’informàtica, utilitzen tauletes i descobreixen la robòtica.
Aprofundiment, en grups reduïts, de programari més específic (edició i tractament d’imatge i vídeo, creació de pàgines web, creació d’apps, projectes col·laboratius dins el grup i amb altres escoles). Tot això utilitzant tot tipus de dispositius i treballant en diferents espais de l’escola.
L’Escola Solc participa a 11 projectes de la Fundació Trams. Són tots projectes col·laboratius amb una o varies escoles de les 21 de la Fundació, on els alumnes descobreixen i integren al seu coneixement noves eines al mateix temps que comparteixen i analitzen la feina d’altres companys. Molts d’aquests projectes acaben en videoconferències o trobades entre escoles, perquè els alumnes intercanvïin la seva visió i experiència del projecte.
A l’escola treballem la formació continua del professorat, per tal d’adaptar-nos, igual que ho fen els alumnes i la societat, a les noves tecnologies. Integrem la utilització de les TIC a totes les matèries, no només a la informàtica. Entenem que és manera més adequada per a aconseguir un aprenentatge més diversificat i, en definitiva, més complet.
Totes les aules d’educació infantil, primària i secundària tenen pissarra digital interactiva. L’escola disposa d’una aula mòbil d’iPad per a 35 alumnes i una altra d’ordinadors portàtils per a 30 alumnes. A més, disposem d’una alumna d’informàtica amb 30 ordinadors portàtils.