Pluja d'opinions

Així ens veuen les famílies de Solc

Quan vam començar a treballar el projecte de la nova pàgina web, teníem molt clar que havíem d’explicar què és per a nosaltres l’Escola Solc. Però també volíem que fossin els pares i mares, els actuals i els que ho han estat, els que definissin què és o era per a ells l’Escola.

 

Per aquest motiu, vam engegar la recollida de paraules -a través de mares i pares actuals, d’exalumnes i de pares i mares que ja havien passat per l’Escola- per fer-ne la pluja que podeu veure a la pàgina principal. Les paraules més repetides tenen una mida més gran i les menys, més petita.

 

Alguns pares no en tenien prou amb 3 paraules per definir l’Escola i els seus sentiments, i van optar per ampliar-ho amb un text i una petita fotografia. En podeu veure el resultat vosaltres mateixos!

Som fans de SOLC perquè ens ha ajudat i acompanyat sempre en la nostra principal tasca com a pares: l'educativa.
Amb una gran estima i respecte cap a cadascun dels nostres tres fills, els ha exigit i esperonat
sempre a ser millors persones i a aprendre. Valorem molt positivament la gran capacitat per engrescar, sempre amb entusiasme, a anar més enllà, desvetllant l'esperit crític, ajudant­-los a descobrir els diferents llenguatges i a estar amatents a la diversitat i complexitat del món, amb un gran respecte i un fort arrelament al país.
Estem segurs que ni ells ni la nostra família no seríem els mateixos sense Solc.

Pares de 3 alumnes de l'escola

És una escola que acompanya, no va ni davant ni darrere, sinó al costat de cada nen i nena. La recomano perquè té una línia pedagògica clara i definida amb uns i unes mestres que van tots alhora cap a un sol objectiu: la formació integral de l'alumne. L’educació és un procés on compta més el que passa pel camí que el punt de partida i el punt d’arribada.

Mestra d'una escola bressol associada i exmare

Hem escollit aquesta escola perquè pensem que és una escola de tots i per a tots, on cada nen/a es únic i és tractat de manera individual. Recomanaríem l'Escola Solc pels seus professors, pel seu ideari i per la seca tasca educativa.

Mare de 6è de Primària

L'Escola Solc reuneix tot allò que nosaltres volíem per als nostres fills: una escola familiar on s’atenen les necessitats de cada nen; integradora, que mostra la realitat de la societat; innovadora, que integra les noves tecnologies com una eina més en l’aprenentatge; catalana i motivadora, on des de ben petits fomenten la seva creativitat, l’emprenedoria i el treball en equip. N'estem encantats!

Mare de P3 i 2n de Primària

Nosaltres vam triar l'escola perquè és catalana i catalanista, perquè és petita, perquè és com una gran família per als nostres fills i perquè té un projecte educatiu que no exclou ningú. Cada dia els nostres fills hi van i en tornen molt contents i, per tant, si hi són tan feliços, és segur que és una bona escola.

Pares de 3r i 4t de Primària

Vam escollir l'escola pel seu sistema educatiu, que fomenta l'educació del nanos, des d'un punt de vista integral, i prioritza principalment els valors humans.

Pares de 4t d'ESO

Solc és una escola amb moltes mans esteses per acompanyar a cada infant en el seu procés de creixement i aprenentatge. És un espai inclusiu on tothom té lloc per créixer com a persona.

Mare de 1r d'ESO

Hem triat l'Escola Solc perquè és petita, perquè el tractament a l'alumne és amb respecte, perquè hi ha un gran interès cap a l'individu, perquè no ets un número sinó una persona, perquè es respira professionalitat i perquè els professors viuen la seva professió al màxim. Es respira treball, esforç i preocupació per l'alumne. I quan hi ha respecte a l'alumne, el alumne et té respecte a tu: comprovat!

Mare de 4t d'ESO

Vam triar Solc perquè no ens agrada el típic model educatiu on es posa molt èmfasi a ensenyar. Segons el nostre parer, primer s'ha de formar el nen com a persona, posar entre tots les bases perquè en un futur pugui sigui feliç i, sobretot, ensenyar-lo a que li agradi aprendre. Si aconseguim això, serà molt més fàcil que a llarg termini el nen doni el què el seu potencial li permeti i que sigui un adult feliç, que, al final, és el que tots els pares volem.
I això ho trobem dia a dia a Solc.

Pare de 1r i 5è de Primària

Nosaltres vam escollir l'escola perquè persones de la nostra confiança la coneixien bé i ens n'havien donat molt bones referències. Amb el temps hem confirmat que va ser una elecció encertada. N'estem contents, i el que és més important, els nostres fills van feliços a l'escola. Sembla impossible de creure, però a ells els agraden igual els dissabtes que els dilluns!
L'escola sap mantenir un bon nivell educatiu i, a més, fer-ho d'una manera engrescadora per als nens.

Pare de P5 i 4t de Primària

Ens va encantar l'ambient a l'escola. Els nens es veuen contents i relaxats i hi ha un respecte mutu molt sa entre alumnes i professors. També va ser decisiu per a nosaltres la importància que es dóna al pensament crític.

Pares de 2n de Primària

El que més destacaria d'aquesta escola és el seu equip, amb un potèncial humà que sap tenir cura de cada alumne/a, tractant-los des de l'inici com a persones úniques. Tenen molt clar que, per davant de la matèria, hi són els valors, els sentiments i la situació personal de cadascun dels nens i nenes, que acabaran sent adolescents i que sabran pensar i pensaran bé, amb criteri!!
Us envio la foto dels meus fills, educats a la Solc, que han rebut i reben les llavors per a un bon futur...

Mare d'exalumna i de 3r d'ESO

M’agrada que els meus fills sentin l’escola com una part de la família, un entorn acollidor on poder mostrar-se com són i expressar-se en llibertat, un entorn ple d’amics i adults que els acompanyen i els eduquen en valors. Però alhora també un entorn on aprenen continguts acadèmics de qualitat i amb qualitat i on se’ls ensenya a pensar, a desenvolupar l’esperit crític, de recerca, el gust per aprendre.

Mare de 5è de Primària

El que ens va ``enamorar`` de Solc és el model participatiu de families i mestres, on, basant-se en els principis de l'escola activa, es fomenta el creixement des de la individualitat del nen/a en competències, pensament crític o capacitat d'innovació, entre d'altres, imprescindibles per poder desenvolupar-se en un món cada vegada més complex i canviant.

Pare de P4 i 2n de Primària

L'Escola Solc, a banda del model educatiu que té i pel fet que només sigui una línia, és una de les escoles més catalanes que coneixem i era una forma de compensar el fet que a casa la llengua que utilitzem és el castellà. Amb el temps, poc temps, hem descobert que les nostres filles són felices a l'Escola, i això és molt important per a nosaltres, ja que pensem que una infància feliç és el millor fonament per a la seva personalitat. Recomanem l'Escola perquè més que una escola de continguts, que també, és una escola de formació de persones amb criteri, valors i opinió, que tot plegat els servirà per desenvolupar les seves capacitats futures en el camp personal i professional que triïn.

Pares de 2n d'ESO i exalumna

El que ens agrada és el tracte que feu a cada nen: el feu únic. Des del primer dia ens heu fet sentir com a casa, ens heu fet sentir part de l'escola. Veure la nostra filla anar tan contenta i amb tanta il·lusió a l'escola ens fa sentir molt orgullosos d'haver-la triat.

Pares de P3 i 1r de Primària

La majoria dels nostres 4 fills van arribar a l'escola a partir de 1r d'ESO, doncs vàrem creure que la filosofia de l'escola i la seva estructura ajudaria a ``regalar-los`` una mica més d'aquella infantesa que estaven deixant. Ens vàrem trobar amb un equip de mestres que ha sabut guanyar-se'ls, motivar-los i acompanyar-los en aquest camí de fer-se grans. La resposta dels nostres fills envers l'escola, mestres i amistats ens va fer prendre la decisió de portar el nostre fill petit molt abans de l'ESO, i ell també n'està encantat!

Mare de 4 alumnes de Solc

Contacte

c/Ardena 36
08034 - Barcelona
93 206 13 13
secretaria@escolasolc.org