EDUCACIÓ INFANTIL

Una llavor que creix dia a dia

Un nou món ple de sensacions i moltes experiències! A l’etapa d’Infantil, els nens i nenes creixen en un ambient familiar, afectuós i relaxat. El principal objectiu dels educadors és vetllar pel respecte i la satisfacció de les necessitats vitals de l’infant. La cura en les relacions entre iguals i l’acompanyament en el procés de creixement personal formen part del nostre dia a dia. Fomentem l’educació vivencial i activa, cultivem una actitud d’estima i promovem l’autonomia i l’autoregulació. Els espais, pensats i adequats per als més petits de la casa, faciliten l’adquisició dels coneixements de manera viva i motivadora tot jugant, explorant, tocant, observant, manipulant, creant i sentint.

A l'espai d'Infantil, hi trobem 3 classes: P3, P4 i P5. Cada any aquestes classes reben un nom que és triat pels nens i nenes al principi de curs i del qual neix el primer projecte que formarà part del treball per projectes que es fa en aquesta etapa, entre d'altres.
També disposem d'amplis espais per jugar, crear, investigar, manipular, aprendre... Amb la lliure circulació, l'àgora, els minimons, les classes i l'espai exterior esdevenen el 3r educador juntament amb els adults i els iguals.
L'organització de l'espai d'Infantil es basa en la flexibilitat. Flexibilitat d'horaris, d'aules, d'espais d'aprenentatges, dels educadors i també dels grups. Perquè els nens i nenes de 3 a 6 anys comparteixen i s'eduquen plegats. Tots aprenem de tots i amb tots.
Les mestres-tutores, el mestre d'Educació musical, els mestres de Llengua anglesa, les mestres de suport educatiu, la mestra d'atenció a la diversitat, la psicopedagoga de l'escola, l'equip de monitors... Tots formen part d'una organització pensada perquè els nens i nenes s'emocionin tot aprenent i perquè de mica en mica assoleixin hàbits, responsabilitats, autonomia i coneixements dins un ambient acollidor i molt proper.
L'organització de l'espai fa que els petits i les famílies se sentin com a casa.

Quins són els nostres objectius?
- Fer l'infant protagonista del seu aprenentatge.
- Donar valor a l'activitat autònoma, basada en la iniciativa del nen/a.
- Respectar el seu propi interès i el diferents ritmes d'aprenentatge.
- Cuidar la cultura de la infància i el benestar emocional dels infants i les seves famílies.
- Mantenir viu el desig d'aprendre tot accedint al coneixement sense imposicions.
- Vetllar perquè les necessitats bàsiques i autèntiques estiguin cobertes i així el nen/a pugui accedir a l'aprenentatge.

La metodologia a Infantil és diversa i flexible. L'observació, l'experimentació i manipulació, el joc, la pedagogia de les preguntes, el treball per ambients, per tallers, la lliure circulació... Tot és en funció d'adaptar l’aprenentatge a les necessitats, motivacions i interessos de l’infant, que esdevé un món en sí mateix.
Cal ajudar a crear una actitud positiva davant l’aprenentatge basada en la curiositat i en les ganes d’aprendre més. I la nostra metodologia persisteix en mantenir la creativitat innata de l'infant, en viure el present sense presses i en accedir al coneixement en un ambient relaxat i distès.

Si voleu aprofundir en el nostre dia a dia, cliqueu al següent enllaç

 

Si voleu veure els nostres projectes més destacats, visita

 

Contacte

c/Ardena 36
08034 - Barcelona
93 206 13 13
secretaria@escolasolc.org