EIX ARTÍSTIC

Expressem i comuniquem-nos

L’Educació Visual i Plàstica és la matèria que ens permet descobrir el nostre món interior. Un mitja d’expressió i comunicació en llibertat amb el que crearem el món del futur.

No només les obres d’art tenen a veure amb aquesta matèria. Tot el que ens envolta ha estat imaginat, pensat i dibuixat per algú. I aquest algú podríem ser nosaltres. En el moment que comencem a desitjar o imaginar, ja estem creant el germen que ho pot fer possible.

 

Després només és qüestió de temps.

ARTS VISUALS A L'ESCOLA

EXPRESSIÓ I AUTOCONEIXEMENT

A l’Escola es potencia la capacitat creativa dels alumnes ajudant-los a construir el seu espai interior a través d’un treball d’introspecció i autoconeixement. Utilitzem diverses tècniques de relaxació creativa que permeten els alumnes inspirar-se i així dotar als seus dibuixos del millor de si mateixos.

TRADICIÓ I LLIBERTAT  

Transmetem tècniques graficoplàstiques per poder aprofundir en el món de la representació visual i plàstica, però sense la intenció de uniformar-los i amb un absolut respecte a l’expressió innata o estil personal de l’alumne, amb un especial interès per potenciar valors com l’esforç, la autodisciplina i la autocrítica. I com a futurs consumidors d’art, els ensenyem a analitzar formalment, conceptualment i personalment una obra d’art.

AMB EL MÓN I LA CIUTAT

Cada any participem en projectes amb Museus i Fundacions de la ciutat.

Aquests projectes esdevenen transversals i en ocasions impliquen tota l’escola.

Ja sigui participant en projectes o visitant exposicions temporals o permanents, posem en contacte els nostres alumnes amb l’art i els artistes contemporanis que estan presents entre nosaltres.

AMB L’ESCOLA

És un fet habitual que els alumnes de l’escola facin de mestres dels alumnes de cursos inferiors. Els ensenyem coses que hauran de transmetre a altres nens de l’Escola. D’aquesta manera donem un valor afegit als aprenentatges artístics i els fem descobrir i adonar-se de la importància i dificultat de la transmissió de coneixements.

EN ANGLÈS

Des de l’any 2012 hem implementat sistemes CLIL/AICLE que impliquen l’ús de l’anglès com a llengua vehicular en el desenvolupament d’aquesta matèria.

 

Aquesta implementació es fa de forma progressiva per tal que no afecti als bons resultats dels alumnes. Així, a sisè es combina aquesta llengua amb traducció simultània, tot i que els nens prenen nota de tots els processos en anglès. En canvi, en els nivells superiors, la traducció només es fa a petició d’aquells alumnes que així ho reclamin.

A les classes de plàstica, per poder preguntar coses referents a la matèria d’Arts and Crafts, els alumnes aprenen cada dia un nou password en anglès. Aquest password autoritza a qui l’utilitza a poder preguntar en català.  Així, els nens perden la por a expressar-se en anglès i van incorporant estructures específiques de la matèria.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
IMG_4735_mod

Un alumne de 2n d’ESO fent

de professor d’alumnes

de 1r i 2n de Primària

Si voleu veure alguns resultats del nostre treball, aquí en teniu una mostra:

Contacte

c/Ardena 36
08034 - Barcelona
93 206 13 13
secretaria@escolasolc.org